Hanna Brotherus | Oodi metsälle avaa keskustakirjasto oodin 5.12.2018
21744
post-template-default,single,single-post,postid-21744,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Oodi metsälle avaa keskustakirjasto oodin 5.12.2018

TIEDOTE  15.11.2018

KOREOGRAFI HANNA BROTHERUKSEN MASSIIVINEN TANSSITEOS OODI METSÄLLE AVAA KESKUSTAKIRJASTO OODIN 5.12.2018
– Teoksessa mukana yli 200 eritaustaista tanssijaa

 
Kuva: Meri Björn

Maineikas koreografi ja tanssitaiteilija Hanna Brotherus tuo tanssimetsän Helsingin sydämeen, kun keskustakirjasto Oodi juhlii avajaisiaan itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018. Brotheruksen suunnittelema massiivinen Oodi metsälle -teos etenee ulkolavalta kirjaston kolmeen kerrokseen kuvastaen luonnon ja ihmisen kiertokulkua: siementen kasvua taimiksi ja puun matkaa paperiksi, kirjoiksi ja sitä kautta lukutaidoksi ja sivistykseksi.

Peräti 207 esiintyjän ylisukupolvisessa joukossa nähdään ammattitanssijoita, ikäihmisiä eri puolilta Helsinkiä, oppilaita Kaisaniemen ala-asteelta, Kallion lukiosta ja Sibelius-lukiosta sekä Reijo Aittakummun johtama Sibelius-lukion kamarikuoro. Ilta huipentuu Oodi Oodille -yhteisesiintymiseen harmonikkateitelija Kimmo Pohjosen kanssa ulkolavalla.

Osia teoksesta nähdän pienemmällä kokoonpanolla myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2018, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa.

Hanna Brotherus kertoo metsän olleen hänelle korvaamaton paikka jo hänen lapsuusmaisemassaan. ”Metsä oli kuin alttari, jonne pakenin laulamaan, tanssimaan tai raivoamaan. Siellä oli tilaa kaikelle, minkä jouduin muualla kätkemään”, Hanna kertoo.

”Palautan helposti mieleeni puiden huminan, hiihtoretket ja metsän kaiun, mutta tunnistan myös tumman metsän pelottavuuden”, hän jatkaa.

Hanna Brotherus näkee Keskustakirjaston suurenmoisena lahjana: ”Oodia ympäröi 116 kilometriä kuusilautaa. Tämä ihmeellinen ja ilmainen aarre on metsään kätketty. Ja keskellä Helsinkiä! Teen tämän työn rakkaudesta elämää, taidetta, sivistystä ja Helsinkiä kohtaan.”

Teos toteutetaan yhteistyössä UPM:n ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Oodi metsälle -teoksen tiedot

Koreografia ja ohjaus: Hanna Brotherus
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Johannes Brotherus
Koreografin assistentti: Johanna Ikola
Visuaalinen suunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila ja Jonathan Maxwell
Tuotannon assistentti: Tara Nyman
Maskeeraus: Make Up For Ever Academy
Tuotanto: Hanna Brotherus Company

https://msl.fi/blogi/olen-varma-etta-paratiisissa-on-kirjasto/
https://www.oodihelsinki.fi/oodin-avajaisia-juhlitaan-itsenaisyyspaivan-aattona-ja-itsenaisyyspaivana/

Hanna Brotheruksen seuraava projekti on koreografia Espoon Kaupunginteatterissa esitettävään Suomen historia -näytelmään, jonka ensi-ilta on 13.2.2019. Tuolloin lavalla nähdään 15 ikäihmistä. Lisäksi Brotherus on juuri aloittanut vastaanoton Lääkärikeskus Aavan Virta-hyvinvointipalveluissa.

Yhteystiedot: Tiedottaja Katja Toivanen, katja.toivanen@helsinkicalling.com, puh 040-7011686