NEITI IDA

Neiti Ida on 3 – 8-vuotiaille lapsille suunnattu vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos.

Neiti Ida on ujo, arka ja yksinäinen kulkuri, joka on aina matkalla jonnekin. Hänellä on mukanaan vain matkalaukku, jossa hän kuljettaa tärkeitä asioitaan. Matkalaukku on myös Neidin paras ystävä ja ainoa matkatoveri. Arkiset, tavalliset asiat ovat Neiti Idalle joskus vaikeita ja hermostuttavia, mutta hassut ja oudot asiat usein aivan helppoja ja luontevia.

Esityksen alussa Neiti Ida on ujo ja varautunut olento. Lasten läheisyydessä, kiinnostuneiden, ystävällisten katseiden alla hän rauhoittuu ja lopulta innostuu jakamaan lasten kanssa jopa kalleimmat aarteensa.

Neiti Ida haluaa lapset lähelleen ja yhdessä lasten kanssa hän tanssii ja soittaa, kunnes on taas aika jättää hyvästit arvokkaille uusille ystäville ja jatkaa matkaa kohti uusia seikkailuja.

Teos sisältää vuorovaikutteisia, osallistavia osioita, jolloin katsojat pääsevät esityksen aikana liikkumaan esiintyjän kanssa. Jokaisen esityksen jälkeen on lisäksi keskustelutuokio. Näissä keskusteluhetkissä puretaan ja käsittellään teoksen keskeisiä teemoja. kuten erilaisuuden hyväksymistä, ystävyyden, ystävällisyyden ja lempeiden ajatusten tärkeyttä sekä pienten tekojen merkitystä.

 

Koreografia:  Hanna Brotherus

Tanssi:  Jonna Aaltonen

Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu:  Antti Ikonen

Pukusuunnittelu ja pukujen toteutus:  Marjo Haapasalo

Esityksen kesto on n. 30min. + keskustelutuokio

 

Teosta ovat tukeneet Läntinen tanssin aluekeskus ja Samuel Huberin taidesäätiö

Arvostelu